Documentary Mondays on-line part 02

21/03/2021


σε Συνεργασία με τα Τσέχικα Κέντρα Πολιτισμού

 

Η δεύτερη ταινία από τις συνολικά πέντε της σειράς Documentary Mondays θα είναι Epidemic of Freedom της Tereza Reichová.

 

Επιδημία Ελευθερίας  / Epidemic of Freedom

Γιατί είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Τσεχική Δημοκρατία, όταν στις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης οι γονείς έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν; Μήπως οι γιατροί εμβολιάζουν τα παιδιά πολύ νωρίς; Έχουν οι Τσέχοι γονείς αρκετές πληροφορίες σχετικά με τους εμβολιασμούς; Η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ, Tereza Reichová, και ο σύζυγός της, Hynek ReichŠtětka, αναζητούν απαντήσεις σε αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις. Η γέννηση της κόρης τους Žofka έφερε ανησυχίες για την υγεία της. Το ζευγάρι οπλίστηκε με κάμερα και μαγνητοσκόπησε οτιδήποτε μπορούσε να επηρεάσει την απόφασή τους να εμβολιάσουν την κόρη τους. Σε συζητήσεις με παιδιάτρους, με το Υπουργείο Υγείας, με φίλους, τη γιαγιά της μικρής Žofka, αλλά και μεταξύ τους,  ανακαλύπτουν ότι η διαμόρφωση μίας σαφούς και βάσιμης γνώμης δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Czech Republic, 2017, 68'

Τόπος Διεξαγωγής:  Online

Δείτε το Trailer της ταινίας εδώ

 

Δευτέρα 22 Μαρτίου

Δείτε την ταινία εδώ   

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσωτης πλατφόρμας Dafilm μετά από μια απλή και γρήγορη εγγραφή. 

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για τις επόμενες 24 ώρες.

Η ταινία έχει  ελληνικούς υπότιτλους

Την προβολή της ταινίας θα συνοδεύει μία ηχογραφημένη συζήτηση με την σκηνοθέτιδα. Τα Q&A προετοιμάζονται ειδικά από τα Τσεχικά Κέντρα με παρουσιάστρια την Ivana Formanová από το Ινστιτούτο Ντοκιμαντέρ της Τσεχίας και θα μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε την κάθε μία σκηνοθέτιδα καλύτερα (τα Q&A θα διεξάγονται στα αγγλικά).

TerezaReichová

Η TerezaReichová επικεντρώνεται στα ντοκιμαντέρ, είναι απόφοιτη της σχολής FAMU της Πράγας, του Τμήματος Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ και της Λογοτεχνικής Ακαδημίας, με πτυχίο στα Διαδραστικά Μέσα - Δημιουργική Συγγραφή. Την ενδιαφέρουν ιδαίτερα τα κοινωνικά και ακτιβιστικά θέματα. Στην ταινία συνεργάστηκε με τον σύζυγό της, Hynek Reich Štětka.

Image titleImage titleImage title


Εγγραφή στο Docfest Newsletter